Serdecznie zapraszamy na kolejny koncert z cyklu Sounds of Art – w sobotę 24 marca o godz. 18.30 do Holu Głównego Muzeum Narodowe w Warszawie.
Koncert „Bel canto – Diva” poświęcony będzie pięknie muzyki operowej. Podczas koncertu publiczność będzie miała okazję zapoznać się z magią słynnego okresu w muzyce wokalnej zwanego bel canto oraz z tajemnicami operowego głosu. Wszechstronny repertuar barokowy, klasyczny i romantyczny wykona znakomita solistka Monika Ledzion-Porczyńska (mezzosopran) – w tym najpiękniejsze arie Vivaldiego, Mozarta, Verdiego i Moscaniego. Towarzyszyć jej będzie Anna Wandtke wykonując na skrzypcach transkrypcje muzyki operowej. Przy fortepianie Paweł Sommer.

Hol Główny MNW / wstęp z zaproszeniami* / liczba miejsc ograniczona
24 marca godz. 18.30

*Bezpłatne zaproszenia do odebrania w punkcie Informacji MNW od 17 marca. Jedna osoba może odebrać maksymalnie dwa zaproszenia. Wejście do Holu Głównego przed koncertem od godz. 18.10.

Występują:
Monika Ledzion – mezzosopran
Anna Wandtke – skrzypce
Paweł Sommer – fortepian

Zapraszamy wszystkich miłośników sztuki.

O koncercie można przeczytać również na stronie MNW:

Please follow and like us: