Fundacja Lakmé-Art zaprasza koncert „Ah! Mio cor – Handel” z cyklu Sounds of Art organizowanego we współpracy z Muzeum Narodowym w Warszawie. To już trzecie spotkanie z cyklu muzyki dawnej Sounds of Art. Po zapoznaniu się z twórczością Vivaldiego, Monteverdiego, Purcella i Scarlattiego, nadszedł czas na kolejnego mistrza baroku – Georga Friedricha Händla. W niedzielę, 26 marca o godz. 18.15 w Holu Głównym Muzeum Narodowego w Warszawie, podczas koncertu „Ah! Mio cor” przedstawione zostaną najpiękniejsze utwory wokalnie i instrumentalne z niezwykle szerokiego repertuaru tego niemieckiego kompozytora.
Zmysły publiczności pobudzi w pięknych murach Muzeum muzyka dawnego baroku w wykonaniu zespołu Lakme Art Ensemble przy dźwiękach klawesynu Mirosława Feldgebela. Blasku koncertowi dodadzą wokaliści Sylwia Krzysiek (sopran), Aneta Łukaszewicz (mezzosopran) oraz Piotr Kędziora (baryton) wykonując arie i duety z oper takich jak „Rinaldo”, „Alcina”, „Ariodante”, „Giulio Cesare”, „Teseo”, „Rodelinda” czy „Serse”.

Hol Główny MNW / wstęp wolny / liczba miejsc ograniczona
26 marca godz. 18.15

Wystąpią:

Sylwia Krzysiek – sopran
Aneta Łukaszewicz – mezzosopran
Piotr Kędziora – baryton

oraz Lakme Art Ensemble w składzie:

Agata Słowikowska – I skrzypce
Adriana Błaszczak – II skrzypce
Igor Kabalewski – altówka
Tomasz Błaszczak – wiolonczela
Radosław Nur – kontrabas
Tytus Wojnowicz – obój
Katarzyna Piotrowska – fagot
Witold Wilgos – teorba
Mirosław Feldgebel – klawesyn i kierownictwo muzyczne

Zapraszamy serdecznie wszystkich miłośników sztuki.