Cykl „Sounds of Art” w nowym sezonie rozpocznie koncert prezentujący twórczość Wolfganga Amadeusza Mozarta.

W niedzielę, 24 września o godz. 18.30 zapraszamy serdecznie do Holu Głównego Muzeum Narodowego w Warszawie, gdzie zabrzmią najpiękniejsze arie, duety oraz utwory instrumentalne w wykonaniu wspaniałych solistów – Sylwii Krzysiek (sopran), Moniki Ledzion-Porczyńska (mezzosopran), Natalii Lipińskiej (sopran), Tomasza Krzysicy (tenor) i Piotra Kędziory (baryton) oraz zespołu muzyki dawnej Lakme Art Ensemble pod kierownictwem muzycznym Tomasza Frycza.
W repertuarze znajdą się fragmenty najpiękniejszych oper Mozarta, takich jak „Wesele Figara”, „Don Giovanni”, „Czarodziejski flet” czy „Cosi fan tutte”.

To już druga odsłona cyklu koncertów w murach Muzeum Narodowego w Warszawie. Pierwsza edycja, trwająca od stycznia do maja 2017 roku, cieszyła się ogromną popularnością wśród krytyków i publiczności. Sounds of Art to harmonia sztuk, a projekt ma również wymiar edukacyjny. Fundacja Lakmé-Art zaprosiła do projektu najlepszych muzyków z kraju i zagranicy oraz młodych profesjonalistów, stojących na progu kariery.

Hol Główny MNW / wstęp wolny / liczba miejsc ograniczona
24 września godz. 18.30

Wystąpią:

Sylwia Krzysiek (sopran)
Monika Ledzion-Porczyńska (mezzo)
Natalia Lipińska (sopran)
Tomasz Krzysica (tenor)
Piotr Kędziora (baryton)

oraz zespół muzyki dawnej Lakmé-Art Ensemble w składzie:

Patrycja Leśnik-Hutek – obój
Karolina Zych – flet