Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu Sounds of Art – w sobotę 26 maja o godz. 18.30 do Holu Głównego Muzeum Narodowe w Warszawie.

Wiosenny sezon zamkniemy koncertem „E lucevan le stelle” – koncertem włoskiej i francuskiej muzyki operowej XIX wieku. „E lucevan le stelle” to wielkie muzyczne emocje: miłość, zdrada, samotność, tęsknota, zemsta, rozstania i umieranie, czyli nieodzowne, poruszające atrybuty opery. W programie muzyka mistrzów – Verdi, Puccini, Massenet, Cilea i ich najpiękniejsze arie – Gawot Manon, aria Cavaradossiego czy aria Rigoletta. Wszystko w wykonaniu wybitnych solistów: Sylwii Krzysiek (sopran), Sławomira Naborczyka (tenor), Piotra Kędziory (baryton) oraz Pawła Sommera (fortepian) i zespołu Lakme Art Ensemble pod kierownictwem muzycznym Sebastiana Wypycha. Zapraszamy wszystkich miłośników sztuki.

Hol Główny MNW / wstęp z zaproszeniami* / liczba miejsc ograniczona
26 maja godz. 18.30

*Bezpłatne zaproszenia do odebrania w punkcie Informacji MNW od 19 maja. Jedna osoba może odebrać maksymalnie dwa zaproszenia. Wejście do Holu Głównego przed koncertem od godz. 18.10.

Występują:
Sylwia Krzysiek – sopran
Sławomir Naborczyk – tenor
Piotr Kędziora – baryton
Paweł Sommer – fortepian

Zapraszamy wszystkich miłośników sztuki.